Μήνυμα του διευθυντή του σχολείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς, μαθητές

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας σας απευθύνει θερμό χαιρετισμό και ευχές για καλή, παραγωγική, σχολική χρονιά.

Άλλη μια χρονιά αρχίζει, γεμάτη όνειρα, στόχους, ευκαιρίες για μάθηση.

Όπως η κάθε χρονιά, έτσι κι αυτή η χρονιά είναι μια εξ΄ορισμού δύσκολη χρονιά. Κι αυτό γιατί η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια δύσκολη διαδικασία με πολλές και πολλές φορές απρόβλεπτες  παραμέτρους και δυσκολίες.

Τη φετινή χρονιά, όπως και την  περσινή  η εκπαιδευτική μας κοινότητα θα είναι και πάλι αντιμέτωπη με τη μεγάλη πρόκληση της πανδημίας. Είναι χρέος όλων να ανταποκριθούμε στην πρόκληση με μοναδικό στόχο να κρατήσουμε το δημόσιο σχολείο ανοιχτό. Μόνο με ανοιχτά σχολεία μπορεί να οικοδομηθεί η σχέση δασκάλου- μαθητή , να καλλιεργηθούν διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των μαθητών και να διεξαχθεί απρόσκοπτα η αναντικατάστατη δια ζώσης διδασκαλία.

Ο δρόμος προς τη γνώση δεν είναι ένας εύκολος δρόμος.

Απαιτείται υπομονή, επιμονή, σκληρή δουλειά.

Δεν έχουμε όμως πολλές επιλογές. Διότι αν θέλουμε να έχουμε μια καλύτερη  προοπτική, ως έθνος, ως λαός, ως κοινωνία, ως ελεύθεροι αυριανοί πολίτες, δεν έχουμε παρά να επενδύσουμε στο κεφάλαιο που   λέγεται γνώση. Όσο δύσκολος όμως κι αν είναι αυτός δρόμος, η ανταμοιβή που προσφέρει είναι οι πολλές αναπάντεχες και ευχάριστες κρυφές εκπλήξεις και ομορφιές. Μόνο με την επιλογή αυτού του   δρόμου, μπορεί κανείς να γευτεί τους καρπούς των προσπαθειών  και των κόπων του.

Εύχομαι σε όλους καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.

Καλή δύναμη, με υγεία.

 

                                                                                   Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

Νικόλαος Κονιδάρης

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...