ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Η 28η Οκτωβρίου είναι γιορτή του Ελληνικού Λαού.

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ο Ελληνικός Λαός όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στις δυνάμεις του άξονα και βροντοφώναξε το «ΟΧΙ».

Όχι στην ανελευθερία, όχι στον εθνικό εξευτελισμό, όχι στην κατάφωρη καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών, αρχές και αξίες τις οποίες ανέκαθεν πρέσβευε ο Ελληνισμός.

Σύσσωμοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής τάξης ή πολιτικής τοποθέτησης, αγωνίσθηκαν ενάντια στον κατακτητή.

Σήμερα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου αποκτά ιδιαίτερο νόημα ως πηγή προτύπων και αξιών, για την ενίσχυση της εθνικής μας αυτογνωσίας.

Λίγοι λαοί έχουν το προνόμιο μιας τόσο πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς.

Απορρίπτοντας την αυτοπαγίδευσή μας, μέσα σε παραληρήματα εθνικού μεγαλείου και παραμένοντας εσαεί προσκολημμένοι σ΄ αυτά, ας προσαρμόσουμε την πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων στις απαιτήσεις της σύνθετης πραγματικότητας που βιώνουμε.

Ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες μας που είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου, οφείλουν να βιώσουν τη σημερινή επέτειο σαν ένα μήνυμα για προσήλωση στην ελευθερία, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια την προκοπή ως τρόπο συμπεριφοράς και διαβίωσης.

Ακολουθούν δύο κομμάτια από το Κιθαριστικό Σύνολο του σχολείου μας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γιαννικοπούλου Μαρία

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=RMdwd8w6JRc[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=a-R7X2bfoBA[/embedyt]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...