Ειδική Διάκριση στον 14ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Ειδική διάκριση έλαβε η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας Ζωή Κοσπεντάρη στον 14ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε το 1ο Λύκειο Λευκάδας για την εννοιολογικά ποιητική προσέγγιση του θέματος που ήταν τα 4 στοιχεία της φύσης: αέρας, γη, νερό και φωτιά.

Σύμφωνα με την οντολογική θεωρία, ο κόσμος δομείται από αυτά τα 4 βασικά στοιχεία, τις αναμείξεις τους και τις αλληλεπιδράσεις τους. Οτιδήποτε υπάρχει στο σύμπαν, υλικό και άυλο, ορατό ή αόρατο, οικοδομείται από αυτά τα 4 στοιχεία. Για όσους δεν γνωρίζουν, η οντολογική θεωρία εξετάζει τις αρχές της ύπαρξης και της συγκρότησης του όντος, μελετά τη φύση και την ουσία των όντων. (Ον= αυτό που πραγματικά υπάρχει, καθετί που έχει υπόσταση). Να πούμε ότι οι όροι παραπέμπουν στις αντίστοιχες φυσικές έννοιες του αέρα, της φωτιάς, του νερού και της γης λόγω παρεμφερών ιδιοτήτων αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για υποτιθέμενα οντολογικά θεμέλια συστατικά της φύσης.

Πολλοί αρχαίοι αλλά και σύγχρονοι πολιτισμοί ταυτίζουν το κάθε στοιχείο με διαφορετικά επίπεδα ενέργειας. Ο αέρας είναι για το ψυχικό επίπεδο, η φωτιά για το νοητικό επίπεδο, το νερό για το ενεργειακό επίπεδο και η γη για το αντικειμενικό επίπεδο (φυσική ύλη).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...